T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / MAMAK - Boğaziçi Anaokulu

15 Temmuz 2023 - Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Büyük devlet adamı, büyük komutan, İstiklal Harbimizin lideri, Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Amasya Genelgesinde "Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" diyor.

"Aziz Türk Milletinin ülkesi, bayrağı, inançları, geleceği, geçmişine olan bağlılığı ve tüm değerleri için mücadelede sınır tanımadığını, 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimine karşı da göstermiştir.

Milletimizin kahraman evlatları, 15 Temmuz gecesi dış güçlerin oyuncağı olmuş vatan haini FETÖ teröristlerine büyük bir şok yaşattılar. O gece uçaklara, tanklara, tüfeklere karşı darbe girişimini bertaraf etmek için vücutlarını siper eden Aziz Milletimizin vatansever evlatları ihanet edenleri ve onların gözü dönmüş sahiplerini büyük bir hüsrana uğrattılar.

FETÖ’ nün ölüm kusan silahları karşısında milletimiz canından; kimi zaman canından daha çok değer verdiği evlatlarından vazgeçmiş ancak Vatanına namahrem elinin değmesini müsaade etmemiştir.

Fethullahçı terör örgütü tarafından yapılan hain darbe girişimi karşısında halkımız sokaklara, meydanlara inerek, havalimanlarını doldurarak namluların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına dikilerek bu talihsiz ve menfur girişimi engellemiştir.

15 Temmuz gecesi dökülen şehit kanları bağımsızlığımızı korumanın yanında milletimizin birlik beraberlik ve kardeşliği pekiştirmesine vesile olmuştur.

Mücadele ruhunu, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeyi, yoklukların içinden çıkarak zafer kazanmayı bizlere öğreten Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, Demokrasi mücadelesinin eşsiz bir örneğini vererek hayatlarını kaybeden 15 Temmuz Şehitlerimizi, cennet vatanımızın bekası uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimizi de saygıyla selamlıyorum.

“Ne Mutlu Türküm Diyene.”

 

                                                                                                                                                                                                                                         15 Temmuz 2023

  Seyfettin KURT

    Okul müdürü

17-07-202317-07-202317-07-202317-07-202317-07-202317-07-202317-07-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.07.2023 - Güncelleme: 17.07.2023 12:29 - Görüntülenme: 40
  Beğen | 1  kişi beğendi